Opdracht toevoegen - Hier kunt u eenvoudig uw opdrachten aan ons doorgeven
Bekijk onze tarieven.

Hypotheekakte

In de hypotheekakte wordt beschreven dat je een woning als onderpand hebt gegeven aan de geldverstrekker, in ruil voor het krijgen van een geldlening. Om de geldverstrekker te beschermen heeft deze het recht om de woning in het openbaar te verkopen (veilen) als je de gemaakte afspraken niet nakomt. Dit heet ook wel het recht van hypotheek, dit vervalt bijna altijd nadat de lening geheel is afgelost. Zoals wettelijk verplicht wordt de hypotheekakte opgesteld door een notaris.

In de hypotheekakte staat onder andere:

De omschrijving van de woning;
De hoogte van de inschrijving;
De rente;
De manier van aflossen;
De verplichting om de woning te verzekeren;
De algemene voorwaarden van de geldverstrekker.

De notaris zal de hypotheekakte persoonlijk met je bespreken, vervolgens wordt deze door jou, de bank en de notaris ondertekend. Nadat de hypotheekakte door de notaris met jou is besproken, goedgekeurd en getekend, zal deze ingeschreven worden in het kadaster. Op dat moment staat de hypotheek officieel op je naam.

Heb je nog meer vragen over een hypotheekakte? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen, neem contact met ons op via Mijn Dossier of, als je nog geen klant, bent stuur een e-mail naar info@woningnotarissen.nl.